Houthoff Buruma

DÉ MANIER OM ONS GOED TE LEREN KENNEN

Een studentstage is bij uitstek de manier om ons kantoor te leren kennen. Je maakt niet alleen kennis met de dagelijkse praktijk, maar je ontmoet ook de mensen achter Houthoff Buruma. Daarnaast krijg je een goed beeld van het werken bij een topkantoor.Een reguliere stage duurt twee maanden. Tijdens je stage schrijf je notities, ga je mee naar zittingen en word je betrokken bij echte dossiers. Je kunt zelf je voorkeur aangeven voor een van onze vestigingen. Zo kun je bijvoorbeeld in Brussel stage lopen als je aantoonbare interesse hebt in Europees recht en mededingingsrecht.

Kom stage lopen!

Heb je interesse in een student-stage bij ons kantoor? Via de 'solliciteer nu' knop zet je snel en eenvoudig jouw sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documtenten mee. Vergeet daarbij niet een ongeschoonde cijferlijst (incl. herkansingen) mee te sturen, deze is verplicht. In de begeleidende brief kun je aangeven naar welke praktijkgroep je voorkeur uitgaat en in welke periode je beschikbaar bent. Let op: de stageperiode start altijd op de oneven maanden. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

 

 Student-stagiaire
Download als PDF Stuur door als email Solliciteer nu!
 Studerend juridisch medewerker
Download als PDF Stuur door als email Solliciteer nu!

 

 

BLOG

11 JUNI 2011
Een recruiter bij Houthoff Buruma heeft een druk bestaan. Daar weet ik alles van. Zeker zo tegen het voorjaar loopt de agenda steevast vol met allerlei leuke activiteiten.

Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen, praktische benadering. Onze juristen combineren juridische expertise met ondernemerschap en diepgaande kennis van economische sectoren. We zoeken naar intelligente oplossingen voor onze cliënten. Dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

Houthoff Buruma heeft altijd plaats voor talentvolle juristen. Niet de mensen, maar de juiste mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We zijn op zoek naar advocaten, notarissen en fiscalisten die in staat zijn juridische excellentie te combineren met nuchterheid, visie en creativiteit. Ben jij dat juridische talent, dat ‘matcht’ met onze kantoorcultuur?

Student-stagiaire

Persoonsgegevens


Velden met een * zijn verplicht


Sollicitatiedossier
Toelichting ongeschoonde cijferlijst: *


Velden met een * zijn verplicht


Aanvullende gegevens
Hoe ben je in contact gekomen met Houthoff Buruma?
Opmerkingen/aanvullingen:
Ik ben akkoord met het privacy statement *
De sollicitatieprocedure
Bij Houthoff Buruma weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.
Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 6259 of e-mail:recruitment@houthoff.com
     

Masterclass

Persoonsgegevens

Solliciteren voor Student-stagiaire

Stap 1
31
237
De werkzaamheden van een student-stagiaire
237
1353884400


Na een dag van veel handjes schudden, een ICT-cursus volgen, kennismaking met directe collega's en de overige student-stagiaires en het installeren van mijn werkplek, gaat het echte werk beginnen… Maar wat is het 'echte werk'? Hoewel het per afdeling zal verschillen (mijn praktijkgroep: Dispute Resolution) en afhankelijk is van het voorhanden werk en de desbetreffende collega’s bestonden mijn werkzaamheden uit het schrijven van memo’s/notities over een bepaald onderwerp of ter beantwoording van een voorliggende vraag, zoekopdrachten omtrent bepaalde wetsgeschiedenis, jurisprudentie en/of literatuur, het meeschrijven aan een advies, het opstellen van een (deel van) processtuk, besprekingen met cliënt(en) en het raadplegen van advocaten van buitenlandse Lex Mundi kantoren (internationaal netwerk van advocatenkantoren).

Tijdens de stage is er ook volop ruimte om deel te nemen aan overleggen, cursussen, seminars en andere bijeenkomsten. De praktijkgroep Dispute Resolution houdt wekelijks, tijdens de lunch, een overleg waar enkele uitspraken/arresten of een presentatie over een bepaald onderwerp op het programma staat. Daarnaast kent de praktijkgroep Dispute Resolution enkele subafdelingen, die ieder ook een eigen overleg kent. Ik heb zelf deelgenomen aan het cassatie-overleg en het CDR-overleg. Ik vond de overleggen nuttig omdat ze inzicht geven in actuele rechtspraak en juridische ontwikkelingen die betrekking hebben op de praktijk van het kantoor.

Een van de hoogtepunten in mijn stage was het bijwonen van zittingen. Het betrof zowel zittingen in tuchtrechtelijke als civielrechtelijke procedures. In een civiele procedure heb ik een comparitie bijgewoond waar ik ook betrokken ben geweest bij de voorbereidingen van de zaak. De comparitie was heel interessant omdat er veel verschillende aspecten terugkomen, zoals de gelegenheid om mondeling de zaak uiteen te zetten, het anticiperen op vragen van de rechter en hetgeen partijen naar voren brengen in de comparitie en de onderhandelingen tot een eventuele schikking. De zittingen in de tuchtrechtelijke procedures waren uitermate boeiend om te volgen. In dat soort procedures toetst het tuchtcollege of de beklaagde zich aan de gedragsregels van het beroep heeft gehouden, wat maakt dat het belang voor de beroepsbeoefenaar in dergelijke procedures groot is. Daarnaast neemt het tuchtcollege een actieve rol in, hetgeen ook een andere houding van partijen en hun vertegenwoordigers inhoudt.

Naast bovenstaande inhoudelijke werkzaamheden waren er ook diverse sociale activiteiten die niet alleen gezellig waren maar ook een goede gelegenheid bieden om de mensen van kantoor beter te leren kennen. Ik denk dan aan het dagelijkse koffiemoment met de andere student-stagiaires, de vrijdagmiddag borrel, de kantorenronde met student-stagiaires, de borrel georganiseerd door student-stagiaires (ons thema: Oktoberfest) en andere feestelijke activiteiten tijdens de stageperiode.

Al met al geeft een studentstage een goed beeld van de werkzaamheden van een advocaat, het kantoor en de mensen bij Houthoff Buruma. Bovendien is het een leerzame, interessante en bovenal inspirerende periode. Tenslotte zou ik de toekomstige student-stagiaires het volgende mee willen geven: het is aan jou om het maximale uit je stage te halen, dus stel je proactief en leergierig op en schroom niet om vragen te stellen. Voordat je het weet is de stage weer voorbij, tenminste zo heb ik het ervaren.

31
162
De wereld van de advocatuur
162
1304028000

Werken voor één van de grootste, modernste en gezelligste advocatenkantoren van de Zuidas, wie wil dat nou niet? Nou, dat was precies mijn gedachte, toen ik een jaar geleden voor de vacature van studentstagiaire solliciteerde bij Houthoff. In het kader van de selectie voor de Master van de VU 'Ondernemingsrecht aan de Zuidas', had ik die week al vijf sollicitatiegesprekken bij Zuidas-kantoren gehad, totdat ik uiteindelijk bij Houthoff langs mocht.

Ik weet het nog precies: helemaal opgedirkt in mijn mooiste (sollicitatie)outfit stapte ik het kantoor binnen en kwam ik terecht in "de wereld van de advocatuur". Hartelijk begroet door de gastvrouw van het Closingcentre, werd ik begeleid naar DE 23e VERDIEPING, waar Kyoko Tollenaar en Bart-Jan van Dijk (vertegenwoordigers van de studentstagiairecommissie) op mij zaten te wachten. Het gesprek verliep volgens mij goed, want nu zit ik er dan ook echt: achter mijn super-de-luxe computertje met een eigen e-mailadres en een eigen telefoonnummer opdrachten uit te voeren voor DE "Advocaten van de Zuidas".

Hoe ziet het leven van een studentstagiaire eruit? Nou, mijn dag begint als ik stipt om 7.00 uur 's ochtends trouw, doch hardhandig, door mijn wekker het bed word uitgeduwd. Gedoucht, aangekleed en voldaan van het ontbijt, kom ik dan eindelijk tussen 08.30 en 09.00 uur met mijn fiets aan bij de Ito-toren (waar ik dan nog net een klein plekje in het fietsenrek kan bemachtigen door, uiteraard uiterst voorzichtig, een paar andere fietsen weg te duwen). Aangekomen bij mijn kamer begroet ik mijn gezellige doch drukke kamergenoot, zet ik mijn pc aan, haal ik koffie en ga ik achter mijn bureau zitten. Het takenlijstje van vandaag ligt al met smart op me te wachten. De spoedklus voor die partner moet nog worden afgemaakt, een medewerker komt binnenstormen met een uitzoekklusje, een andere advocaat vraagt om een notitie over bestuurdersaansprakelijkheid... en zo gaat het maar door. De dag vliegt voorbij!

Echter, de dagelijkse praktijk van keihard werken, memoranda, notities en besprekingen is maar één kant van de zaak. De andere kant is die van ONTSPANNING EN GEZELLIGHEID! En ook die kant is volop aanwezig op kantoor. Voor de studentstagiaires wordt bij Houthoff goed gezorgd. Zo is er een kantorenronde georganiseerd voor en door de studentstagiaires, waarbij we een rondleiding kregen door het imponerende pand in Den Haag, we het snelle en indrukwekkende kantoor in Rotterdam te zien kregen en natuurlijk "THE GAME" speelden, om de dag vervolgens te eindigen op het zonnige dakterras met sushi en prosecco... Echt geen straf! Goede vrijdag werd dit jaar goed besteed door het bijwonen van een rolzitting bij de Hoge Raad. Toch leuk om te zien dat onze hoogste rechtsinstantie nog werkt met het vertrouwde brief en papier... (Wanneer zouden ze toch overstappen op de pc?) Maar eigenlijk is op kantoor de dagelijkse lunch al een plezier! Wat is er nu leuker dan bijkletsen met je leuke en gezellige sectiegenoten? Natuurlijk is er ook iedere maandag een sectielunch waar we up- to- date raken met de laatste belangrijke uitspraken en eindigt ook onze week met de gebruikelijke vrijdagmiddagborrel!

Kortom, het leven van een studentstagiaire bij Houthoff is in een paar woorden: hard werken, je met passie verdiepen in een juridisch vraagstuk, gezelligheid tijdens de lunch, borrels en genieten…

In het kader van de Gouden Cursor zijn ruim 330 recruitmentsites onder de loep genomen die meedingen naar de prijs voor 'Beste recruitmentsite van Nederland 2011'.
Werkenbijhouthoff.nl is één van de acht genomineerden! Op zich al een hele prestatie, maar wij willen natuurlijk maar één ding: WINNEN!

Daar hebben we jouw hulp bij nodig en wel vóór 15 november a.s.: Snel stemmen dus!