Houthoff Buruma

BEN JIJ DAT JURIDISCH TALENT?

Wij zijn op zoek naar startende advocaten, kandidaat-notarissen en fiscalisten die in staat zijn juridische excellentie te koppelen aan nuchterheid, visie en creativiteit. Vanzelfsprekend heb jij een (bijna) afgeronde academische studie Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht of fiscale economie. Jij bent ervan overtuigd dat een carrière als jurist bij een topkantoor is wat jij wilt en je kunt dit motiveren. Jouw cijferlijst ziet er goed uit. Daarnaast beschik je over uitstekende ‘people skills’ en weet je jezelf te onderscheiden door een hoge mate van authenticiteit, lef en onafhankelijkheid. Dit is terug te zien in je (neven)activiteiten. 

Kom solliciteren in één dag!

Houthoff Buruma heeft altijd plaats voor talentvolle juristen op de verschillende secties, dus we ontvangen graag je sollicitatie.

Bij Houthoff Buruma weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. Er worden twee sollicitatiedagen per maand georganiseerd. Wil je weten wanneer de eerstvolgende sollicitatiedag gepland staat? Ga dan naar onze Agenda.

In de pdf naast de vacatures vind je naast de uitgebreide functieomschrijving alle benodigde informatie over de sollicitatieprocedure.

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Via de ‘Solliciteer nu’ knop zet je snel en eenvoudig jouw sollicitatie in gang en stuur je direct alle benodigde documenten mee. Stuur je sollicitatie uiterlijk de woensdag één week voor de sollicitatiedag van jouw voorkeur in.

Ga ter voorbereiding op je sollicitatie naar www.hetgrotegesprek.nl. Deze website geeft talloze tips over solliciteren bij een advocatenkantoor: van kledingadvies en vragen die je kunt stellen, tot aan het assessment.

 Advocaat-stagiaire
Download als PDF Stuur door als email Solliciteer nu!
 Belastingadviseur-stagiaire
Download als PDF Stuur door als email Solliciteer nu!
 Kandidaat-notaris-stagiaire
Download als PDF Stuur door als email Solliciteer nu!

Vragen?

Heb je nog vragen over onze vacatures of de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Anouk Verbakel op 020 6056262 of e-mail: recruitment@houthoff.com

Je bent nooit uitgeleerd

Bij Houthoff Buruma staat permanente educatie zeer hoog op de agenda. Alleen zo blijven we aansluiting houden met de continu veranderende realiteit van onze veeleisende cliënten.
Het opleidingsprogramma voor onze startende juristen is ondergebracht in het Houthoff Trainee Programme (HTP). Het HTP overkoepelt de driejarige stageperiode en is erop gericht om je op te leiden tot een professional, die zelfstandig de praktijk kan uitoefenen.

In het HTP is het onderwijs van de Law Firm School (LFS) geïntegreerd. De LFS verzorgt de opleiding voor de cognitieve vakken van de Beroepsopleiding Advocaten (BA) voor advocaat-stagiaires van de 16 LFS kantoren. Deze cognitieve vakken zijn een onderdeel van de verplichte opleiding van de Orde. De LFS geeft ook extra vakken, die alleen voor stagiaires van de LFS kantoren verplicht zijn. De door de Uitvoeringsorganisatie (UO) van de Orde en door de LFS gegeven vakken en trainingen duren drie jaar. 

Wil je meer informatie over het Houthoff Trainee Programme en de Law Firm School? Klik dan hier.

BLOG

11 JUNI 2011
Een recruiter bij Houthoff Buruma heeft een druk bestaan. Daar weet ik alles van. Zeker zo tegen het voorjaar loopt de agenda steevast vol met allerlei leuke activiteiten.

Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen, praktische benadering. Onze juristen combineren juridische expertise met ondernemerschap en diepgaande kennis van economische sectoren. We zoeken naar intelligente oplossingen voor onze cliënten. Dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

Houthoff Buruma heeft altijd plaats voor talentvolle juristen. Niet de mensen, maar de juiste mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We zijn op zoek naar advocaten, notarissen en fiscalisten die in staat zijn juridische excellentie te combineren met nuchterheid, visie en creativiteit. Ben jij dat juridische talent, dat ‘matcht’ met onze kantoorcultuur?

Student-stagiaire

Persoonsgegevens


Velden met een * zijn verplicht


Sollicitatiedossier
Toelichting ongeschoonde cijferlijst: *


Velden met een * zijn verplicht


Aanvullende gegevens
Hoe ben je in contact gekomen met Houthoff Buruma?
Opmerkingen/aanvullingen:
Ik ben akkoord met het privacy statement *
De sollicitatieprocedure
Bij Houthoff Buruma weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.
Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 6259 of e-mail:recruitment@houthoff.com
     

Masterclass

Persoonsgegevens

Solliciteren voor Student-stagiaire

Stap 1
5
217
Dat werkende leven is zo slecht nog niet!
217
1342044000

“Tijd: 17.00 uur GMT. Plaats van handeling: een capsule van het reuzenrad London Eye, 130 meter boven de zuidelijke oever van de rivier Theems in Londen. Aanwezigen in de capsule: acht deelnemers aan het Houthoff Trainee Programme, de "HTP'ers", en een Britse gids. Terwijl de gids zorgt voor een borrel op hoog niveau, praten we over de avond daarvoor in een Brusselse karaokebar. Ik kom tot de conclusie dat geen van de HTP'ers een roeping als (volks)zanger(es) gemist heeft. De overige bezoekers van de karaokebar dachten daar ongetwijfeld net zo over, gelet op het aantal van hen dat na ons optreden nog over was. Voor dit soort momenten moet de uitdrukking “een ervaring rijker, maar illusie armer” bedacht zijn.
 
Enfin, het Houthoff Trainee Programme omvat meer dan borrels in een reuzenrad en karaoke. De hiervoor beschreven momenten maken deel uit van een periode waarin de nieuwe aanwinsten van Houthoff Buruma een schat aan kennis en ervaring opdoen. Zo beschouwd biedt het programma de ultieme kennismaking met het kantoor. In ongeveer een maand tijd werken de HTP'ers een veelzijdig opleidingsprogramma af. Een van de voornaamste doelen van dit programma is de kennismaking met kantoorgenoten en hun werkzaamheden in de vestigingen Rotterdam, Amsterdam, Brussel, Londen en New York. Daarnaast staat er een aantal cursussen en activiteiten op het programma waarin de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen, van typisch juridische vaardigheden als pleiten en argumenteren tot "soft skills” als persoonlijke effectiviteit en communicatie in het internationale bedrijfsleven.

Terug in de capsule van het London Eye. In het licht van de ondergaande zon legt de gids uit welke voetbalstadions Londen rijk is. Terwijl het water van de Theems weer dichterbij komt, laten we nog een aantal programmaonderdelen van de voorbije dagen de revue passeren: een college over mededingingsrecht, diners met respectievelijk de Brusselse en Londense kantoorgenoten en een dagvullende presentatietraining door een Britse goeroe die het lumineuze idee had om onze opgedane presentatievaardigheden te vereeuwigen op video. Naar later zou blijken, kon ik aan dit rijtje nog een onvergetelijk programmaonderdeel toevoegen: de avond die op dat moment nog in het verschiet lag. Ik stel de verwachting die ik als student had bij: dat werkende leven is zo slecht nog niet!”

5
156
Een andere wandelroute?
156
1297810800

Ben je net goed en wel gewend op de sectie, begrijp je eindelijk de finesses van het vakgebied én ken je de wandelroute tijdens de lunch (het rondje ABN) op je duimpje, komt na 15 maanden het onvermijdelijke bericht: Je moet 'wisselen'.

Bij Houthoff Buruma is het een vast onderdeel van het stageprogramma. Na anderhalf jaar op een adviespraktijk gewerkt te hebben, mag je daarna anderhalf jaar procederen. Of vice versa. Dit in het kader van de opleiding tot allround advocaat.

De procedure die volgt vertoont sterke overeenkomsten met een kabinetsformatieproces. Medestagiaires en medewerkers bestoken je continue met vragen als: "Waar ga je heen? Heb je al wat gehoord?" Zelf loop je ook al weken te piekeren welke sectie het beste bij je past en bepaal je de tactiek hoe daar te komen. Even binnenlopen bij de bevriende HTP-genoot die naast de kamer van de verantwoordelijke partner van de sectie van jouw voorkeur zit. Op de vrijdagmiddagborrel raak je toevallig aan de praat met de senior medewerker. En bij de lunch laat je vallen dat je een buitengewone interesse hebt voor het beoogde vakgebied.

Na een succesvolle netwerkperiode komt de vraag of je op "audiëntie" wil komen bij de partner in kwestie. Het is bijna alsof je weer op sollicitatiegesprek moet. In je mooiste pak maak je de gang naar de nieuwe partner, leg je uit wat jou aantrekt in het rechtsgebied en welke bijdrage jij kunt leveren aan het team.

Dan komt het telefoontje. De kogel is door de kerk en je wordt met open armen ontvangen. Als toekomstig lid van de sectie word je uitgenodigd voor de geplande uitjes, schuif je alvast aan bij de jurisprudentielunches en neem je in de avonduren het standaardwerk op het specifieke rechtsgebied door om enigszins beslagen ten ijs te komen.

Terwijl je de verhuisdozen inpakt, denk je met plezier terug aan de voorbije anderhalf jaar: de beëdiging, de sectielunches, de eerste zitting, het skitripje, de vrijdagmiddagborrels, die zeer succesvol verlopen jurisprudentiepresentatie, maar ook die ene blunder. Benieuwd vraag je jezelf af of het op de nieuwe sectie net zo leuk zal worden. Of welke wandelroute zij lopen bij de lunch. Ik heb er zin in.

5
157
Kennismaken met Houthoff tijdens de STEP Inhousedag
157
1296687600

Twee keer per jaar ontvangen we bij Houthoff Buruma studenten die deelnemen aan de STEP Inhousedag, een dag waarop laatstejaars studenten op een intensieve maar vooral informele manier kennis maken met ons kantoor. Afgelopen vrijdag was het weer zover: vanuit alle windstreken kwamen studenten bij ons op bezoek voor een vol middagprogramma, waarbij veel kantoorgenoten betrokken waren.

In ons Closingcentre in de Ito-toren maakten de studenten voor het eerst kennis met ons en elkaar. Niet alleen studenten van de VU, UVA en UU waren vertegenwoordigd; ook een aantal Groningse en Maastrichtse studenten was het hele eind naar de Amsterdamse Zuidas afgereisd om de sfeer bij Houthoff te komen proeven.

Allereerst stond een uitgebreide lunch op het programma, waarbij advocaten Shanna Derksen, Max Wösten en Roma Witczak aanschoven. Mede door de vele vragen die werden gesteld over de Law Firm School en de inhoudelijke praktijkvoorbeelden die werden geschetst, vloog de lunch voorbij! Vervolgens kregen de studenten de kans om in kleinere groepen informele kennismakingsgesprekken te voeren met advocaten uit onze diverse praktijkgroepen.

Uiteraard mocht het spelen van ‘The Game’ ook bij dit kantoorbezoek niet ontbreken. Voor wie The Game niet kent: Dit is een superuitdagende, fictieve overname case, waarin het Chinese staatsbedrijf China Mining & Marine en het Nederlandse familiebedrijf ’t Hoen centraal staan. In 90 minuten moeten de studenten, die in teams worden opgedeeld, zien tot de kern van de case door te dringen en de allesbeslissende deal te sluiten.

En? Did they have what it takes to close the deal? Onder begeleiding van advocaten Arjen de Snoo en Philippe den Hollander werden na 90 minuten speeltijd tijdens de plenaire sessie alle bevindingen en resultaten besproken.
Na alle gesprekken en inspanningen was het de hoogste tijd om de dag af te sluiten in de kantoorbar met een o-zo-gezellige Sushiborrel. Proost! Op een zeer geslaagde middag!

5
158
Het feest der tentamens
158
1294959600

December 2010, ik blader door de Awb op zoek naar het antwoord op vraag 2.4 van het tentamen bestuursprocesrecht van de Orde. Dit is niet het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe. Niet dat het niet goed gaat, maar ik ben geen groot fan van tentamens. Dat het een tentamen bestuursprocesrecht is, helpt daarbij ook niet echt.

Dit is het tweede tentamen van vandaag, hier in de uiterst sfeervolle Jaarbeurshallen te Utrecht. En met uiterst sfeervol bedoel ik dat het lijkt alsof ik in een oude Sovjetloods zit waar gisteren alle landbouwmachines uit zijn gereden om plaats te maken voor ongeveer 750 tafeltjes en stoeltjes. Niet dat ik mag klagen, ik zit hier ten minste. Vanwege de sneeuw was een kwart van de mensen tussen de 15 en 50 minuten te laat voor het vorige tentamen, burgerlijk procesrecht. Subideaal, als je tentamen twee uur duurt.

Ik dacht dat ik na mijn laatste tentamen op de universiteit verlost was van het maken van tentamens. Dat was fout gedacht. In je eerste jaar als advocaat krijg je in totaal negen tentamens voorgeschoteld. De volgende keer dat ik hier zit, heb ik drie tentamens op één dag. Geen feest. Maar waar ik me aan vastklamp, is dat daar studieverlofdagen bij horen. In totaal krijg je 14 dagen vrij om je tentamens voor te bereiden. De vorige vier dagen kon ik weer even mijn studentenritme aanhouden, inclusief uitslapen en middagdutjes. Heerlijk. Niet echt vakantie, maar wel een beetje dat gevoel. In ieder geval genoeg van het gevoel om volgende week weer met goede zin aan het werk te gaan. Eerst moet ik echter nog een klein uur de blaren op mijn vingers schrijven. Het antwoord op vraag 2.4 heb ik ondertussen gevonden. Volgende vraag.

5
155
Proeve van bekwaamheid
155
1291590000

Voor veel beginnende advocaatstagiaires bij Houthoff Buruma is het de eerste keer sinds hun beëdiging dat zij weer een toga aan hebben. Of misschien zelfs wel de eerste keer dat zij weer een toga zien. De pleitoefening van de Amsterdamse Orde: schik of schrik?

De pleitoefening is als vast onderdeel van de stage de manier voor de Amsterdamse balie om te beoordelen of de beginnende advocaat wel in staat is om een casus te bepleiten. Het concept is simpel. Twee tweedejaars stagiaires werkzaam bij Amsterdams kantoren treden respectievelijk als eiseres en gedaagde op in een fictieve civiele zaak en moeten de rechter tijdens een 15 minuten durend pleidooi zien te overtuigen van hun gelijk.

De uitvoering daarentegen is van een andere orde. Zelfs die grotekantorenstagiaires die wel eens een rechtszaal van binnen zien, weten meestal ook geen raad met het al dan niet bestaan van een recht tot uitkering van de schade als gevolg van een verloren professionele mini compact camera ter waarde van €5000. Laat staan dat een corporate lawyer de kern van deze ogenschijnlijk simpele casus aan het daglicht weet te brengen. Bovendien wordt de druk extra verhoogd door de aanwezigheid van je patroon, de partner voor wie je werkt, bij wie je een onuitwisbare indruk wil achterlaten.

Maar goed, wat moet dat moet.

Eerst even bellen met de advocaat van de wederpartij. Zij: "Wat wil je zijn? Eiser of gedaagde?" Ik: "Tja, eiser staat niet erg sterk, doe maar gedaagde." Zo, het staat alvast 1-0 voor mij. Dan volgt een intern overleg met de stagiaire op de verzekeringssectie. Ik krijg inmiddels een aardige indruk van het verzekeringenrecht en bijbehorende jurisprudentie (uit 1952!). In overleg met de wederpartij wordt ook het feitencomplex langzaam uitgebreid. Namens mijn cliënt stel ik zelf nog een 'reconventionele vordering' in en voer 'exceptief verweer'. Ik kom er al lekker in.

Op de 'grote' dag proberen kantoorgenoten jolig te zijn door je befje te verstoppen, je gek te draaien of jij wel alle en up-to-date wettenbundels bij je hebt, of je te bekritiseren omdat je toga te lang is, of juist te kort.

Dan is het toch echt tijd om te gaan. Tussen de hoge en frivole kantoren op de Zuidas doemt de rechtbank Amsterdam als een bunker op. Van binnen is het gebouw wellicht nog somberder. Ik ben blij dat ik hier niet terecht hoef te staan. Als ware ik een volleerd advocaat trek ik mijn toga en befje aan en bepleit ik vol vuur het standpunt van mijn (gelukkig) fictieve cliënt. Dan volgt het oordeel van de rechters: gewonnen. Thumbs up!

Terug op Houthoff staan kantoorgenoten al klaar om deze 'overwinning' te vieren in de kantoorbar. De spanning is verdwenen en het was natuurlijk kat-in-het-bakkie. "Advocaat zijn is leuk," denk ik, "straks voor het echie!"

5
159
Luxe ontbijten met Leidse studenten
159
1290380400

Op 10 november jl. gaat heel vroeg de wekker: Tijd om te ontbijten met Leidse rechtenstudenten in kader van het Houthoff Buruma Breakfast, ditmaal in De Beukenhof in Oegstgeest. Als interim recruiter val ik met mijn neus in de spreekwoordelijke boter: ontbijten met champagne en enthousiaste studenten zou ik wel wekelijks willen meemaken! Zelf schoof ik in mijn studententijd in Nijmegen al eens aan bij het Houthoff Buruma Breakfast, dus helemaal onbekend ben ik niet met dit fenomeen.

Bij het ontbijt schuiven studenten van de verenigingen Augustinus, Nemo Plus, Grotius en Mordenate aan. Ontbijten met een advocatenkantoor blijkt voor de meesten een hele nieuwe beleving! Alleen studenten Martine en Ernestine schoven ook vorig jaar al aan en besluiten opnieuw in gesprek te gaan met ons. Gevalletje ‘voor herhaling vatbaar’ dus!

Onder het genot van luxe croissantjes, broodjes, verse jus en gekookte eieren, schetst oud (Leids) rechtenstudent Loet Venrooy, inmiddels partner bij Houthoff Buruma, de achtergrond bij enkele spraakmakende actuele zaken van kantoor. Zo blijven o.a. de DSB zaak en Lehman Brothers niet onbesproken.

Naast Loet Venrooy, waren ook Mirjam Oppedijk van Veen en Vera Wagner uitgenodigd om studenten over hun leven als advocaat bij Houthoff Buruma te vertellen. In navolging van dit geslaagde ontbijt zullen we zeker ook de andere studentensteden bezoeken en hopen we wederom met veel enthousiaste studenten kennis te maken. Tot dan!

5
161
Experience: een Summer School aan Cambridge University
161
1286488800

Als masterstudent Onderneming & Recht nam ik eerder dit jaar deel aan Best Graduates Law, een competitie voor Nederlandse rechtenstudenten in de eindfase van hun studie. Enigszins tot mijn verbazing belandde ik in de finale en mocht ik het opnemen tegen negen andere studenten uit heel het land. Aan het einde van de dag ging ik met een prachtige prijs naar huis: een door Houthoff Buruma gesponsorde Summer School aan Cambridge University! Hiermee benadrukt Houthoff mijns inziens terecht dat een brede kijk op de wereld van groot belang is, ook al lijkt het beoefenen van recht op het eerste gezicht misschien voornamelijk een nationale aangelegenheid. De 26-daagse cursus is speciaal opgezet voor non-common law juristen: studenten, rechters, onderzoekers en advocaten krijgen de kans kennis te maken met het systeem van common law en in het bijzonder met het Engelse recht.

Eenmaal in Cambridge aankomen maakte ik al snel kennis met mijn 82 medestudenten. Zeker gezien het feit dat dit mijn eerste echte internationale ervaring was raakte ik overdonderd door de diverse samenstelling van de groep: zo waren daar bijvoorbeeld 8 Brazilianen, 2 Japanse rechters en een Libanees. Uiteraard was het vasteland van Europa goed vertegenwoordigd. Ook vier andere Nederlanders namen deel. Dit zou later nog goed van pas komen, toen bleek dat ik de finale van het WK voetbal tegen Spanje met hen, een Pool en een van de Japanse rechters in Londen zou bekijken. Heb je weleens een benevelde Japanner ‘laat de leeuw niet in z’n hempie staan!’ horen zingen in een Hollandse pub?

Het grootste gedeelte van het dagelijks leven speelde zich af in en rondom ‘ons’ Selwyn College. Hier werd gegeten, geslapen en gestudeerd. En over het gras gelopen, tot grote ergernis van de porters. Iedere ochtend (behalve op zondag) kregen we drie colleges over aspecten van het Engels recht. Het trust-recht, ondernemingsrecht maar bijvoorbeeld ook personen- en familierecht en strafrecht passeerden de revue. Omdat Cambridge University een heel aardig netwerk heeft kregen we college van vooraanstaande juristen, zoals van een van de twaalf Lord Justices uit het Engelse Supreme Court. Dit was natuurlijk enorm indrukwekkend, ook al verslapte de aandacht zo af en toe. Vooral de colleges op zaterdagochtend (= de ochtend na vrijdagnacht) vormden meer dan eens een uitdaging…
Ik heb mogen ervaren dat intensieve omgang met internationale studenten tijdens zo een Summer School minstens zo belangrijk is als de inhoudelijke kennis die je daar in die maand opdoet. Onbegrip en taalverwarring leiden daarbij tot de meest hilarische situaties. Om onduidelijke redenen deed de situatie zich voor waarin ik aan een Pool en een Servische uit moest leggen wat een ‘potloodventer’ is. Pas na het gebruik van plastische voorbeelden bevrijdde ik hen van de gedachte dat in het Amsterdams openbaar domein mannen in regenjassen zich dagelijks bezig houden met het verkopen van potloden!

De eerste reünie heeft reeds plaatsgevonden in Rotterdam en de volgende staat al op de agenda: in februari 2011 zullen we naar alle waarschijnlijkheid bij elkaar komen in Rome. En mocht ik ooit verdwalen in Tokio, Rio de Janeiro of Beiroet: een slaapplaats zal ik altijd vinden!

In het kader van de Gouden Cursor zijn ruim 330 recruitmentsites onder de loep genomen die meedingen naar de prijs voor 'Beste recruitmentsite van Nederland 2011'.
Werkenbijhouthoff.nl is één van de acht genomineerden! Op zich al een hele prestatie, maar wij willen natuurlijk maar één ding: WINNEN!

Daar hebben we jouw hulp bij nodig en wel vóór 15 november a.s.: Snel stemmen dus!