Houthoff Buruma

Jong Hout The Game

Wil jij kennismaken met de absolute top in de advocatuur en in het bijzonder met Houthoff Buruma? Neem dan op donderdag 26 oktober 2017 (kantoor Rotterdam) deel aan ‘Houthoff Buruma The Game’. Het programma start om 12.00 uur en zal rond 17.30 uur zijn afgelopen. Uiteraard volgt daarna een afsluitende borrel! 


In ‘The Game’ ga je samen met een team aan de slag met een fictieve overnamecase met een ongekend realiteitsgehalte. Het betreft de overname van het innovatieve Nederlandse familiebedrijf ’t Hoen Marine & Offshore door het Chinese staatsbedrijf China Mining & Marine (CMM). Je hebt 90 minuten de tijd om tot de kern door te dringen en de deal te sluiten. Hierbij moet je zowel rekening houden met de belangen en doelstellingen van de cliënt, als die van de aandeelhouders. Er moeten prioriteiten worden gesteld, gezamenlijke keuzes worden gemaakt en knopen worden doorgehakt. Het is een race tegen de klok. De tijdsdruk is enorm!
 

Meld je aan voor ‘Jong Hout The Game’!

Aanmelden kan tot maandag 16 oktober a.s.! Stuur je contactgevens, cv en cijferlijst per mail naar recruitment@houthoff.com. Wil jij zelf een winnend team samenstellen? Mail ons dan ook de gegevens van je teamgenoten. De selectie zal wel individueel plaatsvinden. Let op: Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang!


BLOG

11 JUNI 2011
Een recruiter bij Houthoff Buruma heeft een druk bestaan. Daar weet ik alles van. Zeker zo tegen het voorjaar loopt de agenda steevast vol met allerlei leuke activiteiten.

Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen, praktische benadering. Onze juristen combineren juridische expertise met ondernemerschap en diepgaande kennis van economische sectoren. We zoeken naar intelligente oplossingen voor onze cliënten. Dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

Houthoff Buruma heeft altijd plaats voor talentvolle juristen. Niet de mensen, maar de juiste mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We zijn op zoek naar advocaten, notarissen en fiscalisten die in staat zijn juridische excellentie te combineren met nuchterheid, visie en creativiteit. Ben jij dat juridische talent, dat ‘matcht’ met onze kantoorcultuur?

Student-stagiaire

Persoonsgegevens


Velden met een * zijn verplicht


Sollicitatiedossier
Toelichting ongeschoonde cijferlijst: *


Velden met een * zijn verplicht


Aanvullende gegevens
Hoe ben je in contact gekomen met Houthoff Buruma?
Opmerkingen/aanvullingen:
Ik ben akkoord met het privacy statement *
De sollicitatieprocedure
Bij Houthoff Buruma weet je na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatieprocedure bestaat uit een voorselectie op basis van het sollicitatiedossier en een sollicitatiedag.
Indien je vragen hebt over de vacature of problemen ondervindt bij het invullen van het online sollicitatieformulier, kun je contact opnemen met onze recruiters via telefoon: 020 605 6259 of e-mail:recruitment@houthoff.com
     

Masterclass

Persoonsgegevens

Solliciteren voor Student-stagiaire

Stap 1
38
166
Open Game Dag: Do you have what it takes to close the deal?
166
1291849200

Het winterse weer heeft een prachtige witte deken over het Weena gelegd. Vandaag is het weer zover: The Game wordt gespeeld! 19 studenten van verschillende universiteiten komen langs om kennis te maken met de absolute top in de advocatuur. Gelukkig heeft de sneeuw hen er niet van kunnen weerhouden om naar ons Rotterdamse kantoor af te reizen.

Wat staat de studenten te wachten? In The Game, een fictieve overname case, staan het Chinese staatsbedrijf China Mining & Marine en het Nederlandse familiebedrijf ’t Hoen centraal. In 90 minuten moeten de studenten, die in teams worden opgedeeld, zien tot de kern van de case door te dringen en de allesbeslissende deal te sluiten. Let The Game begin!

Met een wegtikkende tijdbalk binnen het gezichtsveld, mailtjes die voortdurend om een antwoord schreeuwen, onverwachte chats met een secretaresse en een conference call met de cliënt, is de spanning in de verschillende kamers duidelijk voelbaar. Voor deze open Game dag hebben ook vijf Maastrichtenaren zich opgegeven, die op eigen voorstel als team opereren bij het oplossen van deze case. Zoals bij alle teams wordt een teamstrategie besproken en een taakverdeling gemaakt. De vijf heren pakken volledig uit. De flip-over wordt niet onbeschreven gelaten en de aantekeningen die ze hebben gemaakt naar aanleiding van de trailer worden opgehangen. The Game is on!

De 90 spelminuten vliegen voorbij… Game over! Tijd om bij elkaar te komen voor een plenaire review sessie van The Game, onder leiding van Houthoffers Bram Caudri en Vera Aalderink. Zij hebben The Game al eerder gespeeld en kunnen de verschillende vraagstukken goed beargumenteren en bovendien een link leggen naar hun praktijk. Het winnende team studenten, dat met de meeste opgeloste vraagstukken, heeft nog een laatste videoconference met de cliënt om hun Letter of Intent kracht bij te bijzetten. Ondanks hun inzet, zijn het niet de Maastrichtenaren die er met de winst vandoor gaan.

Dan is het tijd voor een stukje welverdiende ontspanning! Uiteraard ontbreekt ook bij dit kantoorbezoek een afsluitende borrel niet, dus komt een gezellige delegatie Rotterdamse Houthoffers achter hun bureaus vandaan om zich te verplaatsen naar de kantoorbar. Proost! Op een zeer geslaagde middag!

We kijken nu al weer uit naar de volgende Open Game Dag. Ben jij een enthousiaste student en wil je ook op deze unieke manier kennismaken met Houthoff Buruma? En bovenal: Do you have what it takes to close the deal? Stuur dan een e-mail naar Florine Keijzer via f.keijzer@houthoff.com, met daarin je contactgegevens en cv, je studierichting en datum van je voorkeur.

In het kader van de Gouden Cursor zijn ruim 330 recruitmentsites onder de loep genomen die meedingen naar de prijs voor 'Beste recruitmentsite van Nederland 2011'.
Werkenbijhouthoff.nl is één van de acht genomineerden! Op zich al een hele prestatie, maar wij willen natuurlijk maar één ding: WINNEN!

Daar hebben we jouw hulp bij nodig en wel vóór 15 november a.s.: Snel stemmen dus!